Bouwtechnische keuring

 

Wanneer u een woning heeft gevonden die u wilt gaan kopen is het vanzelfsprekend dat u ook wilt weten of deze woning in een goede staat verkeerd. Graag helpen wij u dan met het uitvoeren van een bouwtechnische keuring. U voorkomt dan teleurstellingen door onverwachte gebreken of kosten. Deze kosten kunnen soms flink  oplopen wanneer er (ernstige) gebreken worden geconstateerd.

Bij een bouwtechnische keuring inspecteren we alle ruimtes en als de mogelijkheid er is komen we ook op dak en in de kruipruimte vanuit het luik. Wij kijken ook naar installaties, maar deze worden niet getest.
De bouwkundige geeft u uitleg en wijst u op eventuele gebreken zodat u achteraf niet met onaangename verrassingen te maken krijgt. Uiteraard bent u zelf aanwezig bij deze keuring. Wellicht heeft u ook vragen over verbouwen of aanbouwen. Deze kunnen dan ter plaatse worden toegelicht. Van de bouwtechnisch keuring  maken wij een rapport wat u digitaal toegestuurd krijgt. Klik hier voor een voorbeeld rapport.

In het rapport vermelden wij eventuele gebreken met foto`s en indicatieve kosten van herstel. U heeft hiermee een betere onderhandelingspositie bij de aankoop en heeft zo een duidelijk inzicht in de bouwkundige staat van de woning. De bouwtechnische keuring kan worden toegepast voor zowel aankoop als verkoop van de woning en is geschikt voor NHG.


Wij kunnen ook een opname doen van uw woning om inzichtelijk te maken wat nodig is om de woning in goede staat te houden of brengen. 


Voorbeelden van gebreken die zoal voorkomen: houtrot, constructieve gebreken, lekkages, optrekkend vocht, slecht voegwerk en gescheurd metselwerk.  
Meer voorbeelden vind u in de afbeeldingen hieronder: 

Gebreken op dak: 

 

Gebreken gevels en kozijnen:

 

Gebreken kelders:

 

Gebreken installaties:

 

Gebreken constructies: